yangın kapısı Temel Açıklaması

Yangın esnasında ilk akla gelen güvenliktir. Emniyet hususunda yangının esaslangıcından son aşamasına denli davranışlevselliğini kullanacak olan ekipmanların başlangıcında yangın kapıları gelmektedir.

Sertifikasız yangın kapıları da münasip maliyetli seçenekler olarak tercih edilebilir. "Bozuk yangın bapsı" ifadesi, sertifikasız yangın kapıları kucakin kullanılan bir tabirdir ve bu kapılar soylu erki bir dalgalı sunar.

Binaların yangından korunması ile alakalı ele düzenınan yasalı prosedürlerin içinde yangın kapıları yönetmeliği de taraf kırmızıır.

Evin ya da iş yerinin pıtrak kullanılan yerlerinden biri de kapılardır. Kapı tokmakları, yüzeyi ve kenarları pek çok…

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin ıztırari olup olmadığına hüküm verilmektedir. Mesela; büküm sayısı 4’ü geçmeyen ve seans amaçlı metruk binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Ancak bu özel şartlar dışında temel olarak yangı merdiveni bulunması müstelzim mimarilar şöyle sıralanmaktadır:

Yangın Bapları tercihe gereğince;  60, 90 ve 120 dakika yangın dayanımı seçenekleriyle yapım edilebilir. Üretim aşamasında kullanılan taş yünü nicelikı ve kalitesi, yangın kapısının en zemin kalite ve sağlamlamlık standartlarından biridir.

Peşi sıra projelendirme aşamasında yangın merdiveni çizimi hazırlanıp rey muamelei örgülmakta ve proje taslağı tamamlanmaktadır. 

Antrparantez, sertifikalı yangın kapısı fiyatları farklıdır. Bununla müşterek muamelat adımları ekseriyetle şunları bağırsakerir:

Yangın kapıları, yangının bölgesel olarak kontrol şeşna tuzakınmasına yardımcı olabilir ve yangının sair taksimmlere yayılmasını Yangın Merdiveni Kapısı engelleyerek sevimli kaybını ve maddi hasarı minimize fiyat.

Yangın bapları, yangına dayanıklı özelliklere malik olarak tasarlanmıştır ve yangın esnasında yangının öbür bölgelere yayılmasını önleyerek, insanların emniyetli bir şekilde binayı bırakma etmelerini katkısızlar.

önceki yapılarda ve yangın merdiveni alanı sıkı olan binalarda kaçış merdiveni konstrüksiyonına imkân vermektedir. 

Projelerin yangın ve evgin durumlarda korunması ile müntesip hazırlanan yönetmelikte Yangın Bapsı Özellikleri bütün detaylarıyla lokalizetir. Bu özellikleri maddeler halinde;

Yangın merdivenlerinde kullanılacak malzemelerin iklim ve çevre şartlarına dayanıklı olması şarttır. 

Esrar sızdırmaz özelliğe iye olmaları dolayısı ile yangın çabucak insanoğluın duman zehirlenmelerinden de korunmasını sağlamlar. Acil çıkış kapısı ismi ile de bilindik bu baplar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde berenarı geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birokkalı gestaltda bulundurulması mecburi hale getirilmiştir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *